tisdag 21 februari 2012

Ostknyten & GINO

Vår förrätt i lördags blev små filodegsknyten (wow vad man får arbeta snabbt med filodeg, så att den inte torkar)

Ostknyten

4 ark filodeg
olivolja till pensling
Fyllning:
125 g fetaost
1 ägg
lite hackad persilja

Gör så här:
Mosa fetaosten och rör ihop den med ägg och persiljan.
Lägg ut filodegsarken och skär varje ark i 3 långsmala remsor.
Lägg en sked ostfyllning i ena hörnan i nedersta delen på ett ark,
vik snett över på diagonalen till en triangel och vik sedan snett över
igen och igen tills hela remsan är använd och du har ett trekantikt
litet paket.
Pensla med olja på ovansidan, lägg på bakplåtspapper och grädda
i 225 grader 8-10 minuter tills knytena är guldgula.


Till efterrätt åt vi GINO, en mycket simpel efterrätt, både när det gäller ingredienser
och tillagning, men mums vad god den är.

4 personer

2 bananer, skivade
20 jordgubbar, skivade
2 kiwi, skivade
200 g vit choklad
vaniljglass

Gör så här:
Placera frukten i små ugnssäkra formar. Täck med chokladen. Gratinera i 250 graders grillvärme, ingen undervärme ca 10 minuter. Servera med glassen.




2 kommentarer: